Новини
 

36 гола в трите срещи от градското на Варна по футзал

В категория Клубни, Футзал

Висока резултатност показаха отборите от шампионата на Варна по футзал. В изиграните три двубоя от осмия кръг паднаха цели 36 попадения, което прави точно по 12 на среща.

МФК Спартак спечели дербито в дъното на таблицата, след като се наложи в 11:4 над тима на Близо. По три попадения за успеха реализираха Атанас Милушев и Мартин Великов, два пъти точен беше Иван Мартинов, а по един гол вкараха Генади Атанасов, Радослав Трончев и Христо Жейнов. Хеттрик за Близо вкара Стамен Николов, а едно попадение добави и Стоил Георгиев.

Отборът на Гранд Про записа осма поредна победа разгромявайки Планекс с 12:2. Половината от попаденията за победителите реализира Йован Станкович, по два гола добавиха сънародника му Марко Костич и Десислав Димитров, а Славен Новоселац и играещия наставник Димитър Пантев реализираха по един за убедителния успех на тима. За Планекс се разписаха Ивайло Георгиев и Димитър Атанасов.

В най-интересния двубой от кръга, Черно Море Мания се наложи със 6:1 над МФК МАГ. Първата част завърши с минимално предимство за „манияците“ от един гол – 2:1, след попадения на Пламен Стойков и Сергей Станев за тях и Добрин Йорданов за „маговете“. През вторите двадесет минути играещия треньор Благовест Марев вкара две попадения и поведе своите към успеха. Капитанът на тима Пламен Стойков и ветерана Николай Ненков – Касата оформиха крайното 6:1.

Състава на Спартак в срещата срещу Близо:
12. Добромир Господинов
31. Димитър Димитров
3. Станислав Николов
4. Мартин Великов
6. Александър Николов
8. Иван Мартинов
17. Генади Атанасов
19. Радослав Трончев
20. Калоян Димитров
21. Христо Жейнов
23. Атанас Милушев