Новини
 

Убедителна победа на старта. Седем играчи дебютираха, успеха посветен на съотборник.

В категория Клубни

Шампионът на България по плажен футбол Спартак Варна, започна участието си в първенството по футзал с категоричен успех с 5:1 над МФК МАГ. Успешен дебют за тима записаха цели седем нови играчи.
Резултата откри един от дебютантите Иво Мирчев, който се разписа с удар от средно разстояние в началото на срещата. Ветерана Калоян Димитров – Шукера се оказа най-съобразителен при една ситуация пред вратата на противника и направи 2:0 в средата на първата част, резултата при които завърши полувремето.
През вторите двадесет минути играчите на Спартак не оставиха съмнения в превъзходството си и вкараха нови три гола. Иво Мирчев завърши три ходова комбинация преминала през Веско Геренски и Георги Филипов и направи резултата класически. МАГ върна един гол, преди Калоян Цветков да сложи точка на спора с две попадения, първото след точно изпълнена дълга дузпа.
Успеха бе помрачен от поредната контузия в отбора. Новото попълнение в тима Валентин Колев – Багера, напусна терена в средата на първата част, като през седмицата ще стане ясно колко време ще отсъства той от игра.
Играчите посветиха победата на наскоро оперирания си съотборник Павел Адамов, който ще пропусне целия сезон. Всички му пожелават успешно възстановяване и го чакат отново в редиците на тима.

Състава на Спартак:
12. Добромир Господинов
31. Димитър Димитров
3. Пламен Цветков
5. Златин Жеков
7. Валентин Колев
9. Георги Филипов
14. Веселин Геренски
17. Калоян Цветков
18. Иво Мирчев
19. Иван Иванов
20. Калоян Димитров
21. Христо Жейнов