Новини
 

Спартак с първо равенство за сезона

В категория Клубни

В среща от дванадесетия кръг от шампионата на Варна по футзал, отборът на Спартак завърши 4:4 с МФК Тича, след като изоставаше с 0:3.

Втори мач поред Спартак започва отпуснато и допуска попадения по идентичен начин. След груба грешка съперника поведе в резултата, а няколко минути по-късно стигна и до второ попадение. Това не стресна играчите на Спартак и те продължиха с меко казано колебливата си игра. Нова проява на несъсредоточеност доведе до дузпа за противника и червен картон за вратаря на Спартак – Добромир Господинов, след която резултата стана класически – 0:3. Едва при този развой на срещата, отборът на Спартак започна да играе мотивирано и успя да върне едно попадение до почивката, дело на Станислав Николов – Рамбо, който се разписа от дузпа за нарушение срещу самия него. В минутите до края на частта се стигна и до дълга дузпа за Спартак, която Иво Богданов не успя да превърне в гол.

През вторите двадесет минути Спартак положи усилия да обърне резултата в своя полза и владееше изцяло инициативата в двубоя, създавайки няколко удобни положения за гол, пропилени от Мартин Великов, Иво Мирчев и Христо Жейнов. Логичното се случи и Иво Богданов вкара за 2:3, след хубава атака започната от Пламен Цветков и Златин Жеков, а три минути по-късно се стигна и до равенство. Точно когато изглеждаше, че Спартак ще направи пълен обрат, грешка в отбраната на тима позволи на съперника отново да поведе в резултата. Играчите на Спартак не се примириха с този резултат и продължиха да търсят нови попадения, като най-близо до гола беше Цветозар Ботушаров. Крайния резултат бе фиксиран минута преди края на срещата, когато играч на МФК Тича си отбеляза автогол.

Следващата събота, Спартак трябваше да играе по програма срещу Бултрас, но срещата няма да се състои, тъй като съперникът се отказа от участие в шампионата. Поради тази причина от ЗС на БФС изтеглиха двубоя от последния кръг с Гранд Про и той ще се състои на 22 март от 12:00 в зала Владислав.

Състава на Спартак:
12. Добромир Господинов
31. Димитър Димитров
3. Пламен Цветков
4. Мартин Великов
5. Златин Жеков
6. Станислав Николов
14. Цветозар Ботушаров
15. Иво Богданов
18. Иво Мирчев
21. Христо Жейнов