Новини
 

Спартак се класира за Суперфинала

В категория Клубни

Отборът на МФК Спартак спечели квота за финалите в Държавния шампионат по плажен футбол. На завършилия този уикенд в Шкорпиловци втори квалификационен турнир, играчите на Спартак спечелиха първото място, а с това и правото да играят на финалите в първенството, които ще се състоят в Бургас в края на месец август.

Спартак спечели и трите си срещи в предварителната група, а във финала получи служебна победа, тъй като отборът на КПФФ МВР получи лекарска забрана да участва в двубоя. В потока си Спартак надигра последователно ФК Бъзън с 5:2, Тича (Д.Чифлик) с 4:2 и ДФК Лъвчетата с 5:0.

От турнира в Шкорпиловци квоти за финалите спечелиха още тимовете на КПФФ МВР (София), Одесос (Варна) и Тича (Д.Чифлик), които се присъединяват към вече класиралите се ФК Русе, Свети Никола (Бургас), Вяра, Надежда и Любов (Варна) и ФК МАГ (Варна). Осемте финалиста ще определят шампиона на страната между 22-ри и 24-ти август на централния плаж в Бургас.

Състава на Спартак:
Вратари: Добромир Господинов и Димитър Димитров
Полеви играчи: Мартин Великов, Георги Минков, Калоян Цветков, Георги Филипов, Симеон Христов, Павел Адамов, Илиян Илиев, Иво Мирчев, Георги Бомбов и Калоян Димитров

Всички резултати от квалификацията в Шкорпиловци:

Група „А“
Тича – Лъвчетата 7:4
Спартак – Бъзън 5:2
Спартак – Тича 4:2
Лъвчетата – Бъзън 5:4
Тича – Бъзън 5:6
Спартак – Лъвчетата 5:0

Група „Б“
КПФФ МВР – Одесос 6:4
КПФФ МВР – Академика 9:4
Одесос – Академика  8:3

3/4 място: Одесос – Тича 9:3

Финал: Спартак – МВР 3:0 (служебно)