Новини
 

Спартак победи Тича с 5:1 и влезе в тройката

В категория Клубни

Играчите на Спартак записаха трети успех в шампионата по футзал на Варна. В среща от четвъртия кръг, те стигнаха до успеха побеждавайки с 5:1 силния отбор на един от дълго годишните участници в първенството МФК Тича.

Шампионите на България по плажен футбол започнаха срещата по-добре от съперника си и до средата на първата част, вече водеха с 3:0. Веселин Геренски откри след заучено изпълнение на пряк свободен удар, Калоян Цветков покачи с премерен удар, а Златин Жеков направи резултата класически. Опитния отбор на Тича върна едно попадение и пропусна още няколко изгодни ситуации за гол. Второто полувреме съперника се хвърли да догонва в резултата, но стража на Спартак Добромир Господинов, показа класа и не допусна да бъде преодолян. Христо Жейнов и Иво Богданов завършиха хубави комбинации на съотборниците си и оформиха крайния резултат в срещата 5:1.

Това е трети успех за Спартак в шампионата, с което тимът се изкачи на трета позиция в класирането.

В другите две срещи от кръга, МФК МАГ и Гранд Про записаха убедителни победи съответно срещу Феникси с 9:3 и Бултрас с 10:3. Лидерът в класирането Черно Море Мания почиваше.

Състава на Спартак:
12. Добромир Господинов
22. Цветозар Овчаров
31. Димитър Димитров
3. Пламен Цветков
5. Златин Жеков
6. Станислав Николов
7. Валентин Колев
14. Веселин Геренски
15. Иво Богданов
17. Калоян Цветков
20. Калоян Димитров
21. Христо Жейнов