Новини
 

Спартак започна с победа

В категория Клубни

Отборът на Спартак започна с успех пролетния дял от градския шампионат на Варна по футзал, побеждавайки МФК МАГ с 3:2. Това е втора победа над същия противник, след успеха на старта на първенството с 5:1.

Срещата започна с няколко неточни удара по посока и на двете врати, като за Спартак пропуски направиха Станислав Николов и Иво Богданов, за да се стигне до десетата минута, когато Златин Жеков – Дракона, с изпълнение в стил Едер Лима от последния ЕВРО шампионат, откри резултата в полза на Спартак. Последваха нови пропуски пред вратата на противника, а с гола се разминаха Мартин Великов и Пламен Цветков. След грешка при един корнер, съперника организира бърза контра и изравни, но още в ответната атака Георги Бомбов с прецизен удар отново изведе Спартак напред в резултата. Полувремето завърши при този резултат, а след подновяването на играта Спартак продължи да бъде по-добрия отбор на терена и логично Калоян Цветков направи 3:1. Тимът на Спартак заигра още по-уверено и можеше да направи аванса си по-голям, но нова порция пропуски пред противниковата врата лишиха тима от още попадения. В заключителните минути Калоян Цветков пропусна дълга дузпа, удряйки горната греда зад стража на съперника, а секунди преди края на мача Спартак допусна второ попадение с което бе оформен крайния резултат.

Най-неприятния момент в срещата бе контузията, която получи още в самото начало на двубоя Иво Богданов. Той напусна терена с разтежение и сега ще трябва да мине обстойни медицински прегледи, за да се установи колко време ще отсъства от игра.

По една или друга причина в срещата за Спартак не играха Иво Мирчев, Цветомир Ботушаров, Калоян Димитров, Георги Филипов и Светослав Мандиков.

В другите две срещи от кръга, обновения тим на полицаите от Феникси разпиля Бултрас с 12:2, а Гранд Про нанесе първо поражение на Черно Море Мания, след като ги победи с 4:2.

Състава на Спартак:

12. Добромир Господинов

22. Цветозар Овчаров

31. Димитър Димитров

3. Пламен Цветков

4. Мартин Великов

5. Златин Жеков

6. Станислав Николов

7. Георги Минков

15. Иво Богданов

17. Георги Бомбов

19. Калоян Цветков

21. Христо Жейнов