Новини
 

Спартак загуби от Мания

В категория Клубни

В отложена среща от десетия кръг на градския шампионат на Варна по футзал, отборът на Спартак допусна поражение от Черно Море Мания с 3:5. Срещата бе доста интересна и оспорвана, а двата отбора показаха голямо желание за игра.

Отборът на Мания започна по-добре двубоя и успя да поведе в резултата с попадение на Даниел Димов. Спартак стигна до равенство, след хубава атака започната от Мартин Великов и завършена от Цветомир Ботушаров. Опитния тим на Мания набързо вкара нови две попадения, дело на Никола Василев и отново Даниел Димов, но до края на полувремето Спартак показа много силна игра и освен, че стигна до ново изравняване, може да съжалява и за няколкото сериозни пропуска които направи пред вратата на противника. Станислав Николов – Рамбо бе най съобразителен при едно разбъркване пред вратата на Мания и вкара за 2:3, а Цветомир Ботушаров изравни след пас на Иво Мирчев. С пропуски се отчетоха Иво Богданов и Пламен Цветков, който нацели дясната греда на вратата на съперника.

През втората част Спартак пропусна на няколко пъти възможността да поведе в резултата, а гредите на два пъти бяха последна преграда пред гола, след удари на Мартин Великов и Иво Богданов. Мания отново поведе в резултата, след неразбирателство в защитата и точен удар на Димитър Цветанов. Отборът на Спартак се опита да стигне до трето равенство, но отново нещо не достигаше на играчите на тима в завършващия удар. Най-близко до попадение беше Станислав Николов – Рамбо, който останал очи в очи със стража на съперника, не успя да го преодолее. В последната минута Димитър Петев завърши бърза атака за Мания и оформи крайния резултат в срещата.

В другите две срещи от кръга, Гранд Про не срещна трудности срещу Феникси и спечели със 7:3, а МФК Тича взе три точки без игра, след като тима на Бултрас прекрати участието си в шампионата. Отборът на МФК МАГ почиваше по програма.

Състава на Спартак:

12. Добромир Господинов

22. Цветозар Овчаров

31. Димитър Димитров

3. Пламен Цветков

4. Мартин Великов

6. Станислав Николов

7. Георги Минков

14. Цветомир Ботушаров

15. Иво Богданов

17. Златин Жеков

18. Иво Мирчев

21. Христо Жейнов