Новини
 

Спартак загуби от Грембах на старта в Катаня

В категория Клубни

Българският шампион по плажен футбол МФК Спартак Варна, стартира участието си в Шампионската лига, която се провежда в италианския град Катаня с минимална загуба от полския Грембах с 2:3.

Нашите поведоха в самото начало на срещата с попадение на Калоян Цветков. Един от най-класните отбори в Европа успя да изравни в средата на първата третина и на свой ред поведе в резултата, след две изключителни изпълнения на техни играчи. През вторите дванадесет минути Спартак стигна до равенство, като точен бе Калоян Димитров – Шукера, който завърши хубава три ходова атака започната от капитана Георги Минков и преминала през Георги Бомбов.

Българите изиграха силна последна третина, когато на три пъти чрез Павел Адамов, Калоян Цветков и Калоян Димитров, пропуснаха чисти положения за трети гол. Грембах измъкна победата с попадение на една от двете големи звезди  в селекцията им – Богуслав Сагановски, който реализира с красива задна ножица. Трябва да се отбележи факта, че голмайстора на Европа, швейцареца Деян Станкович, бе напълно обезвреден и не успя да реализира попадение, като вратаря на Спартак Добромир Господинов спаси и негова дузпа.

Утре Спартак излиза от 13:30 срещу Милан, който днес победи Марсилия с 5:3. Двубоя ще се излъчи директно в секцията LIVE на сайта beachsoccer.com.