Новини
 

Спартак завърши трети

В категория Футзал

Отборът на Спартак Варна приключи участието си в градския шампионат на Варна по футзал за сезон 2013/2014. Играчите на отбора завоюваха бронзовите медали за втора поредна година, след като спечелиха седем срещи, една завършиха реми и допуснаха четири поражения.

В последните си две срещи тимът на Спартак записа успех и загуба, след като първо му беше присъдена служебна победа с 5:0 над отказалия се Бултрас, а в последния си двубой, загуби от Гранд Про с 1:8. Дебют в срещата за Спартак направиха деветнадесет годишните близнаци Георги и Никола Атанасови, с които продължи тенденцията в тима да се залага на млади и талантливи играчи. Спартак изигра сравнително добри първи двадесет минути, в които допусна едно попадение от пряк свободен удар и изтърва няколко възможности за гол, като най-чистото бе пропиляно от Иво Богранов – Пианиста, който преодоля стража на противника, но ударът му бе избит в последния момент от гол линията. Спартак игра и две минути с човек повече на терена, заради червен картон на противников играч, но не успя да се възползва от численото си предимство. През втората част, няколко груби грешки доведоха до две бързи попадения във вратата на Спартак, след което противника показа класа и стигна до победата.

Така Спартак приключва още една успешна година в градския шампионат по футзал, в която освен третото място в първенството, тимът завърши втори и в турнира за Купа Варна. В началото на сезона в отбора бяха привлечени много нови млади състезатели, които с играта си показаха, че имат бъдеще във футзала.

Състава на Спартак:
12. Добромир Господинов
22. Цветозар Овчаров
31. Димитър Димитров
3. Пламен Цветков
4. Мартин Великов
5. Златин Жеков
6. Станислав Николов
15. Иво Богданов
17. Георги Атанасов
19. Николай Атанасов
21. Христо Жейнов