Новини
 

Ротор започна подготовка с куп проблеми

В категория Плажен футбол

Шампионът на Русия по плажен футбол Ротор (Волгоград) се събра за начало на кампанията си през новия сезон. Старши треньорът на тима Емил Джабаров изведе част от своите възпитаници на занимание в клубната зала за плажни спортове.

Направилият златен дубъл тим в едно от най-силните клубни първенства е изправен пред възможността да прекрати съществуването си, тъй като все още няма приет бюджет за новата състезателна година. Президентът на Ротор Сергей Кормилцин сподели, че клубът е в много трудна ситуация и не е изключена ликвидация.
„Работим всеки ден по проблемите от финансово естество. Въпреки несигурността и всички проблеми, ние сме оптимисти за бъдещето. Отбора ще се готви за новия сезон. Играчите и треньорския щаб са наясно със ситуацията и приемат финансовите проблеми нормално. Всички ние се надяваме това да е временно.“

Ротор вече бе напуснат от най-голямата си звезда – Дмитрий Шишин, който прие офертата на Кристал (Санкт Петербург) и ще продължи кариера си в европейския клубен шампион. Бразилските легионери, които бяха в основата на спечелването на титлата и купата на страната Маурисиньо и Лукао, ще изчакат развитието на ситуацията в клуба преди да вземат решение за напускане.

До края на март тимът ще се готви в домашна обстановка. През април Ротор ще защитава титлата си на международния турнир на закрито в Санкт Петербург. Шампионатът на Русия започва в средата на месец май, а в началото на юни на Ротор предстои и дебют в Шампионската лига.