Новини
 

Рекордните 82 отбора ще играят в Шампионската лига

В категория Клубни, Плажен футбол

Утре от 14:30 (българско време) в Назаре ще се проведе церемонията по тегленето на жребия в Шампионската лига по плажен футбол, която ще се проведе в португалското градче между 30-ти май и 9-ти юни.

Най-мащабният клубен турнир в света ще се проведе по позната от няколко години формула, като ще има предварителен и основен кръг за мъже, както и надпревара за женски отбори. 82 тима от 25 държави в Европа подадоха заявки за участие, което е нов рекорд за турнира, след като през миналия сезон участниците бяха 74 на брой.

Първенецът на страната и единствен представител от България в турнира МФК Спартак очаква своите съперници в основния кръг на надпреварата при мъжете, където ще вземат участие 36 тима. Те ще бъдат разпределени в девет групи от по четири отбора. Организаторите обявиха девет водачи на групи, а останалите отбори ще бъдат разпределени в три урни спрямо клубния и националния си коефициент.

Двадесет и четири тима са подали заявка за участие в турнира на претендентите. Те ще спорят за осем квоти във втория етап на основния кръг и правото да се борят за трофея в Шампионската лига. Женската надпревара включва 22 тима.