Новини
 

Отложиха старта на световния календар по плажен футбол за септември

В категория Плажен футбол

Организацията, която администрира всички международни състезания в плажния футбол, публикува официално съобщение, в което обявява отлагането на началото на международния сезон за началото на септември.

В момента от BSWW възнамеряват да проведат всички планирани спортни събития под егидата си, следвайки правилата на световните здравни институти и правителства. За това е възможно сезонът да бъде удължен до февруари 2021 година. Очаква се някои турнири да се провеждат на закрито.

„Подобно на останалата част от спортния свят, плажният футбол страда от въздействието на пандемията Covid-19. Целият свят продължава да работи за намирането на най-добрия начин за развитието на спорта в тези трудни условия. Готови сме за започване на сезона възможно най-скоро, след премахване на ограниченията, свързани с разпространението на коронавируса в Европа и света. Нашата отговорност е да мислим за интересите на обществото и никога няма да застрашим безопасността на хората. Въпреки голямото желание, възможно най-скоро да върнем плажния футбол на спортисти и зрители, ние стриктно ще следваме инструкциите, зададени от правителствата и международните здравни организации. Като се има предвид тенденцията в разпространението на коронавирусната инфекция, се изгражда нов график за сезона, като планът към този момент е първото състезание да се проведе в началото на септември.“, каза президентът на BSWW Джоан Куско.

Окончателният брой етапи и места за провеждане на Евролигата, датите на Шампионската лига и всички турнири в календара ще бъдат определени скоро. Всички национални шампионати и турнири се оставят на преценката на местните федерации, които ще са съобразени спрямо предписанията на съответните държави.

От комисията по плажен футбол към БФС очакват решението на правителството за провеждане на спортни мероприятия и ще направят плана за държавното първенство през 2020 г.