Новини
 

МФК Спартак с уникално постижение

В категория Клубни, Плажен футбол

Отборът на МФК Спартак стана шампион на България по плажен футбол за четвърта поредна година, записвайки общо осма титла в историята си. Тимът спечели златните медали, след като стана първият отбор в историята на родния плажен футбол, който печели всичките си срещи през сезона.

На старта в редовния сезон МФК Спартак победи в Бургас последователно отборите на Любимец-13 с 8:3 и СА-МВР със 6:2. Във втория етап от първенството в Стара Загора, Спартак се наложи със 6:3 срещу ФК Русе, 11:1 срещу Свети Никола и 10:0 срещу домакините от Верея. В последния трети етап пък бяха победени и тимовете на Локомотив с 11:3  и Медицинския Университет с 15:2, като по този начин МФК Спартак завърши редовния сезон с пълен актив от 21 точки, с шест повече от втория в класирането.

В директните срещи за титлата, МФК Спартак започна с успех с 15:1 срещу Свети Никола, след което се наложи с 8:2 и срещу ФК Русе. В последния си двубой от Суперфиналите във Варна, МФК Спартак победи и СА-МВР с 4:3, с което закръгли на десет от десет победите си през сезон 2019 година при голово съотношение 94:20.

Интересно е да се отбележи, че шампионите на България по плажен футбол за последните четири години, нямат поражение в страната вече повече от 440 дни. Последната загуба Спартак регистрира в първия кръг на първенството през 2018 година, като от тогава до сега тимът записа общо 18 последователни успеха в Държавния шампионат на страната.