Новини
 

МФК Спартак стартира с три успеха в първенството

В категория Клубни, Плажен футбол

Носителят на титлата МФК Спартак стартира с три победи в първия етап от националното първенство по плажен футбол, който се проведе в Русе.
В първия си двубой варненци надиграха домакините от крайдунавския град със 7:2. С хеттрик се отчете румънското попълнение Мариан Мачиука-Мачи, по едно попадение добавиха молдовецът Андрей Негара, Мартин Рачев и Георги Димитров, а Костадинов порази собствената си врата.
Последва победа над Атлетик (Каблешково) със 7:4. По два пъти точни в тази среща бяха Калоян Цветков и Андрей Негара, а по веднъж – Мартин Рачев, Георги Димитров и Мариан Мачиука-Мачи. В последната си среща от този първи етап в първенство Спартак надигра с 4:3 тима на Спортната асоциация на МВР. Варненци поведоха с 2:0 след точни удари на Мачи и Мартин Рачев, след което допуснаха попадение в собствената врата. Калоян Цветков покачи на 3:1, но съставът от столицата успя да стигне до изравняване. Спартак все пак стигна до успеха след точен удар на Андрей Негара.
Поради контузии и други ангажименти в срещите не взеха участие Стоян Филев и Иван Мартинов.
На 21 и 22 август следва вторият кръг, който ще се проведе в София и четирите отбора отново ще играят всеки срещу всеки. Суперфиналът, в който ще бъде определен шампионът се очаква да бъде през септември във Варна, като съставите ще започнат с половината от точковия си актив.