Новини
 

МФК Спартак спечели редовния сезон в Първа лига Beach Soccer

В категория Клубни, Плажен футбол

Отборът на МФК Спартак (Варна) завърши на първо място в редовния сезон на Първа лига Beach Soccer на България. В последните два кръга от първия дял на шампионата на страната МФК Спартак постигна две победи и събра актив от 15 точки.

В събота МФК Спартак се наложи с 4:2 над състава на Спортната асоциация на МВР. Мартин Великов откри резултата за спартаклии в петата минута, но секунди по-късно се стигна до изравняване на резултата като при този резултат завършиха първите 12 минути. През втората третина варненци успяха да поведат в резултата след фамозен гол на капитана Калоян Цветков.
Още в началните минути на заключителната третина столичния тим отново изравни резултата. Спартак обаче продължи да търси успеха и дръпна с гол на играещия треньор Симеон Христов, а Филип Филипов сложи точка на спора в заключителните секунди.

Последния двубой от редовния сезон МФК Спартак постигна победа с 11:4 над другия столичен представител Екомет Вила Марк. Хеттрик за успеха отбеляза Филип Филипов, по два пъти се разписаха Симеон Христов, Иван Жеков и Павел Адамов, а по веднъж точни бяха Илиан Илиев и капитанът Калоян Цветков.

Суперфиналите на Първа лига Beach Soccer ще се проведат на 15-ти и 16-ти септември във Варна, а в него участие ще вземат първите четири тима от редовния сезон – МФК Спартак (Варна), СА-МВР (София), ФК Русе и ВВМУ Н.Й.Вапцаров (Варна).