Новини
 

МФК Спартак потвърди участието си в Шампионската лига

В категория Клубни, Плажен футбол

Носителят на титлата на страната по плажен футбол МФК Спартак потвърди своето участие в Шампионската лига. Тимът от морската столица ще представлява страната в основния кръг от надпреварата, която за трета година поред ще се проведе в португалския град Назаре.

През този сезон организаторите увеличиха значително броя на отборите, които имат право на участие в основната схема и квалификациите на най-силния клубен турнир на континента, като се очаква общият им брой да надхвърли осемдесет тима.

За първи път в историята на надпреварата има клубен коефициент, а първите шест държави в класирането ще бъдат представени от по три отбора – Португалия, Русия, Италия, Украйна, Полша и Испания. Турция, Унгария и Швейцария ще са с два представителя, а всички други държави с по един в основната схема. Успоредно ще бъде проведен и турнир за подали заявки отбори извън основната схема, който ще излъчи още осем отбора, които ще се включат във втората фаза на турнира.

МФК Спартак записа изключително представяне през 2018 година, стигайки до осминафинал в турнира и ставайки първия роден тим, който прескача груповата фаза в основния кръг. В края на сезона пък варненци заеха и престижното 23-то място в общата ранглиста за всички времена в турнира, изпреварвайки отбори като Бенфика, Милан, Бешикташ, Леванте, Марсилия и ЦСКА (Москва).

Родният шампион продължава своята подготовка във Варна, а до заминаването си тимът ще опита да уреди и няколко контролни срещи. Жребият за Шампионската лига ще бъде изтеглен в края на месеца, като преди това организаторите ще определят разпределението на отборите по урни.

Срещите в Назаре стартират на 30 май, а основния кръг започва ден по-късно. Груповата фаза трябва да завърши на 3 юни, след което започват директните елиминации. Клубния първенец на континента ще стане ясен на 9 юни. В турнира ще се изиграят повече от 250 мача.