Новини
 

МФК Спартак започна с две победи в Mussala Първа лига Beach Soccer

В категория Клубни, Плажен футбол

Отборът на МФК Спартак стартира участието си в националното първенство по плажен футбол с две победи. Срещите се играха в Бургас и в тях играчите на Спартак победиха последователно Любимец 13 (Варна) и СА-МВР (София).

Първият двубой Спартак се наложи с 15:3 над другия представител на морската сполица в шампионата Любимец. Възпитаниците на Симеон Христов поведоха чрез Георги Димитров още в първата минута, а секунди по-късно Александър Александров изравни. Оттук до края Спартак нямаше особени проблеми и спечели двубоя със сериозна преднина. Пет гола за успеха вкара румънското попълнение на Спартак Мариан Мачиука-Мачи, по три пъти точни бяха Станислав Джамбазов, Георги Димитров и Филип Филипов, а веднъж противниковата врата порази Павел Адамов. За Любимец с две попадения се отчете и Никола Николов.

В неделния ден Спартак стигна до успех и срещу СА-МВР. Двубоят бе доста интересен, предложи обрати, доста емоции и дори нерви. Варненци поведоха с гол на Павел Адамов от свободен удар в средата на първата третина, но в началото на втората Цено Лозанов изравни. Малко след това „полицаите“ поведоха с попадение на Иляз Иляз. Вратарят на Спартак Станислав Иванов успя да изравни с удар от своето поле, В следващите минути Мариян Мачиука-Мачи направи 4:2 за шампионите с два гола, а в края на втората част Иляз върна едно попадение за столичани. Само в рамките на първата минута от заключителната тренира варненци дръпнаха с 6:3 като точни бяха Филип Филипов и Станислав Джамбазов. Никола Дончев вкара дузпа за 4:6 , но до края Спартак вкара три безответни попадения чрез Георги Димитров и Филип Филипов (2), като интересното бе че и в трите случая асистенциите бяха дело на Иван Мартинов. В този двубой вратарите на Спартак Иванов и Добромир Господинов спасиха по една дузпа, а наставникът Симеон Христов бе отстранен от пейката.

Следващата седмица МФК Спартак се изправя срещу тимовете на Атлетик (Каблешково) и Свети Никола (Бургас). Срещите ще се играят в Русе. В събота от 18:45 е двубоя с Атлетик, а в неделя от 12:15 е срещата със Свети Никола.