Новини
 

МФК Спартак е отбор на годината

В категория Клубни, Плажен футбол

Шампионът на страната по плажен футбол и дванадесети в Европа – МФК Спартак, бе удостоен с приза за отбор на годината в град Варна, след като събра най-много гласове от спортните журналисти в морската столица в традиционната анкета на Община Варна.

МФК Спартак изпраща изключителен сезон, в който тимът стана първият роден отбор, който преодолява груповата фаза в Шампионската лига, след победи над шампионите на Франция и Чехия. На осминафиналите в най-силния клубен турнир, въпреки поражението, Спартак игра изключително срещу гранда Спортинг (Лисабон), а в последствие след нов успех над първенеца на Литва зае рекордното за България дванадесето място.

В шампионата на страната МФК Спартак бе безапелационен и първо спечели редовния сезон в шампионата, след което триумфира с титлата на Суперфиналите във Варна през септември.

В началото на месец ноември, международната федерация по плажен футбол публикува първата по рода си ранглиста на отборите в Европа, в която МФК Спартак е на 23-то място от 115 клуба на Стария континент.