Новини
 

МФК Спартак го направи отново! Класира се за втората фаза на Шампионската лига

В категория Клубни, Плажен футбол

МФК Спартак се класира за втора поредна година във втората фаза на Шампионската лига по плажен футбол. В последния си мач от своята група варненци разбиха естонския първенец Аугур Енемат с 9:3, като можеха да вкарат и още попадения. Така те продължават на 1/16-финалите в надпреварата, където техен съперник ще бъде украинския шампион Вибор.

Българският първенец поведе през първата третина в резултата. Вторите дванадесет минути възпитаниците на Симеон Христов реализираха още две попадения. В заключителната третина МФК Спартак дръпна с 5:0, след което последва гол за естонския шампион. Варненци продължиха да са по-активния отбор и реализираха нови два гола за 7:1. До края двата отбора си размениха по още две попадения за крайното 9:3 в полза на българския шампион.

Жребият за 1/16 финалите в Шампионската лига изпрати МФК Спартак срещу украинския първенец Вибор.

Съперникът е отбор с традиции в турнира, като миналата година също като варненци играе 1/8-финал. Най-големият му успех е третото място в Шампионската лига през 2015 г., когато отстраняват шампиона на Италия и бъдещия двукратен първенец Брага.