Новини
 

Календара за сезон 2020 е готов!

В категория Плажен футбол

Днес в Дубай се състоя традиционното мероприятие Season Launch, на което бе представен и календара за предстоящия сезон в плажния футбол през 2020 година. Световната федерация BSWW и представители на национални федерации и треньори от цял свят обсъдиха също така развитието на спорта, новостите в правилата и други интересни теми.

Новият сезон няма да се различава особено от този през настоящата година. Предстоят куп важни надпревари и квалификации за големи първенства.

Шампионската лига за четвърта година поред ще бъде в португалския град Назаре и планирана за началото на месец Юни. Световното клубно първенство на закрито е през февруари пак в Москва, а това на открито отново е в Алания, Турция през октомври.

Във всички континенти предстоят както и през 2019 година квалификации за две големи събития през 2021 година – Световното първенство в Москва и вторите в историята световни плажни игри, домакина на които предстои да бъде определен скоро.

Италианския курорт Йезоло ще приеме в края на юли желаещите отбори от Европа за квоти на финалите на планетата, а къде ще са квалификациите за плажните игри все още няма яснота.

Евролигата ще се проведе по познат формат с квалификации и Суперфинал. Москва, Назаре, Будапеща и още две ще са местата на първите етапи, а за втора година Фигуера да Фоз ще очаква най-силните отбори на континента за финалите в турнира.