Новини
 

Йезоло отново ще е домакин на Световната квалификация

В категория Плажен футбол

Италианският курорт Йезоло за втори път поред, след 2014 година, ще бъде домакин на Световната квалификация по плажен футбол в зона Европа за финалите на планетата догодина на Бахамските острови. Надпреварата за четирите квоти, даващи право на участие на Световния шампионат, ще се състои между 2-ри и 11-ти септември.

Йезоло се намира на няколко километра северно от Венеция и притежава плажна ивица дълга повече от 15 км. За разлика от преди две години, стадиона, на който ще се проведе турнира, ще бъде изграден на централния плаж в курорта и на него се предвижда през целия активен туристически сезон да се провеждат различни мероприятия, а кулминацията да бъде квалификационния турнир на Стария континент по плажен футбол. Съоръжението ще бъде с капацитет 2000 седящи места и на него ще има огромен видео екран, на който гостите на комплекса ще може да наблюдават европейския шампионат по футбол във Франция и олимпийските игри в Рио де Жанейро.

jes2016_1„Инвестицията в изграждането на съоръжение от такъв тип е важно за целия комплекс. Вярваме, че спортните събития, ще предложат на нашите гости повече възможности за удоволствия. Радваме се, че както и преди две години, отново ще бъдем домакини на едно от най-важните и интересни събития в плажния футбол“ заяви кмета на провинцията Валерио Зоджа.

Организаторите от световната федерация очакват рекорден брой държави да се включат в спора за местата даващи право на класиране на Световното първенство през 2017 година. Преди две години 24 тима се бориха за квотите от Европа, а през тази се очаква тимовете да бъдат 32 на брой.