Новини
 

Испания, Русия, Италия и Швейцария взеха квоти за Сан Диего

В категория Плажен футбол

Два дни след началото на квалификационния турнир за първите в историята Световни плажни игри, станаха ясни и четирите тима от Европа, които ще вземат директни квоти за Сан Диего. Това са тимовете на Испания, Русия, Италия и Швейцария, които записаха по два успеха в надпреварата провеждаща се в испанския град Салу.

Домакините от Испания стартираха с изненадващо труден успех над Турция с 8:6, а на четвъртфинала победиха Беларус с 5:0. Русия бе абсолютно безапелационна и след две победи със 7:0 над Норвегия и 7:2 над Украйна, също ще гони титлата в Сан Диего. Италия също не показа милост към противниците си и победи последователно Гърция със 7:3 и Франция с 10:2, печелейки третата квота от континента. Изненадата може би бе тимът на Швейцария, който се измъкна, след изпълнение на дузпи в първия си мач срещу Германия, а в директен спор за място на финалите, изненадващо обърна Португалия с 5:4, въпреки, че изоставаше в резултата преди последната част с 2:4.

Отборите, които загубиха срещите си на четвъртфинал от днес продължават спора за последната пета квота, която ще даде шанс на отбора, който я спечели също да играе на плажните игри през октомври, като за целта ще трябва да победи Колумбия в допълнителен бараж.