Новини
 

Испания приема квалификациите за Световните плажни игри

В категория Плажен футбол

Испанското курортно градче Салоу ще бъде домакин на квалификациите в зона Европа за първите в историята Световни плажни игри, които ще се проведат в Сан Диего в началото на месец октомври.

Турнирът на отборите в мъжкото и женското направление от Стария континент ще се проведе между 9-ти и 12-ти май.

При мъжете участниците ще се борят за четири директни квоти за Сан Диего, а петия в крайното класиране също ще има шанс да попадне сред финалистите на плажните игри, но ще трябва да спечели баража с третия от зона Южна Америка. При дамите квоти за Сан Диего вземат първите два отбора в крайното класиране.

Организаторите предвиждат схема с 16 отбора при мъжете и 6 при жените, като предимство за участие имат държавите с по-предно класиране в ранглистата на Европа. България пропуска квалификациите и няма да бъде сред отборите, които ще разпределят квотите на Европа за финалния етап от турнира.

Първите в историята Световни плажни игри ще се състоят между 9-ти и 14-ти октомври и ще предложат на зрителите надпревари в 17 вида спорт свързани с плаж и море. Организационният комитет на събитието вече няколко години активно се подготвя да го превърне в изключителна атракция.