Новини
 

Изтеглиха жребия за квалификациите за Световните плажни игри

В категория Плажен футбол

Вчера бе изтеглен жребия за квалификационния турнир по плажен футбол в зона Европа за първите в историята Световни плажни игри, които ще се състоят през октомври в Сан Диего. Шестнадесет тима ще спорят за четирите квоти, даващи право на директно класиране. Петият в класирането също ще има възможност да играе в Сан Диего, ако спечели баража срещу третия тим в Южна Америка.

Тимовете бяха разпределени в четири урни. Турнирът ще се проведе на директни елиминации. В първия кръг отборите от първа се изправят срещу тези от четвърта, а тези от втора срещу тези от трета. Класиране на полуфинал на практика означава и квота за специализираните плажни игри.

В горната част на схемата Португалия започва срещу Казахстан, а победителят ще спори със спечелилия двубоя Швейцария – Германия. Друг фаворит Русия стартира срещу съперника на България в ЕВРО лигата Норвегия, а в този поток е един от най-интересните първи двубои между Украйна и Азербайджан.

В долната част на схемата Испания ще има трудна задача на старта срещу Турция, а победителят ще се изправи за класиране срещу взелия успех от срещата Беларус – Чехия. Италия има за първи съперник Гърция, а ако стигне до успех ще чака победителя от мача между Франция и Англия.

България отказа участие в квалификациите за първите Световни плажни игри и ще се концентрира върху срещите в ЕВРО лигата и квалификациите за Световното първенство по плажен футбол.

Първите в историята Световни плажни игри ще се състоят между 9-ти и 14-ти октомври и ще предложат на зрителите надпревари в 17 вида спорт свързани с плаж и море. Организационният комитет на събитието вече няколко години активно се подготвя да го превърне в изключителна атракция.