Новини
 

Изтеглиха жребия за държавното по футзал

В категория Футзал

Днес в столицата бе изтеглен жребия за плейофите на Държавното първенство по футзал на България. Тимовете, които ще спорят за титлата на страната са шест на брой, разпределени в две предварителни групи.

Група „А“ ще се играе във Варна и домакин ще бъде първенецът на морската столица Гранд Про, а другите два отбора са Левски София-Запад и ЦСКА Футзал от София. В столицата първенецът от градския шампионат УНСС приема варненския МАГ и съгражданите си от Унекс. Двубоите в двете предварителни групи ще се играят на 8, 9 и 10 април.

Регламента на шампионата предвижда на полуфиналите да се изправят победителя от всяка група срещу втория от другата, като се играе до два успеха от три срещи, а отборите спечелили груповата фаза ще имат домакинско предимство. Първите двубои от полуфиналните серии са насрочени за 16 април, а реваншите за 23 април, като ако се стигне до трети срещи, те ще се играят на 24 април. Финала за титлата на страната ще се състои въщо в серия до две победи от три срещи (6,7 и 8 май), като ако до него достигнат два отбора от различни градове, той ще се проведе на неутрален терен.

Ето и пълната програма за Държавното първенство по футзал
Група А – гр.Варна
Гранд Про (Варна)
Левски София-Запад (София)
ЦСКА (София)

Група Б – гр.София
УНСС (София)
МАГ (Варна)
Унекс (София)

Програма:
8 април (петък)
19:00 Гранд Про – ЦСКА Футзал
19:00 УНСС – Унекс
9 април (събота)
16:00 Левски София-Запад – ЦСКА Футзал
16:00 МАГ – Унекс
10 април (неделя)
13:00 Гранд Про – Левски София-Запад
13:00 УНСС – МАГ