Новини
 

Започват Световните плажни игри в Катар

В категория Плажен футбол

Днес в Доха стартират първите в историята Световни плажни игри, които обединяват 14 вид спорт, които основно се практикуват на пясък. В различните надпревари участие ще вземат повече от 1200 спортисти от 97 държави, които ще си оспорват медалите в някой от най-атрактивните спортове в света.

Плажният футбол заема основна позиция в програмата на игрите. 16 мъжки и 8 женски тима участват в първото издание на надпреварата. След оспорвани квалификации по континентите на планетата, финалистите ще играя в групова фаза и елиминации за разпределение на медалите в турнира.

Големият фаворит при мъжете Бразилия е в група „А“ заедно с тимовете на Мароко, ОАЕ и Швейцария. Испания и Италия се паднаха в една група, а компания на два от най-стойностните отбори в Европа ще правят Мексико и Соломоновите острови. Иран, Парагвай, Украйна и Сенегал е на пръв поглед най-завързаната от четирите групи, а в последната са тимовете на Русия, Япония, Уругвай и Салвадор. Първите два тима от всяка група продължават на четвъртфиналите.

При дамите в единия поток са Испания, Бразилия, Кабо Верде и Мексико, а в другия Русия, Англия, Парагвай и САЩ.