Новини
 

Започват световните квалификации и ЕВРО лигата

В категория Плажен футбол

Днес в Назаре, Португалия стартират две големи надпревари в плажния футбол. Успоредно ще се проведат световните квалификации и първият етап от ЕВРО лигата.

Тимовете от елитната дивизия на Европа ще спорят за места на финалите в турнира. Те са разпределени в три групи от по четири тима, а най-добрите осем ще вземат квоти за Суперфинала през септември.

Световните квалификации ще са в два етапа. В първият тимовете от втората по сила дивизия на Стария континент трябва да определят пет отбора, които ще продължат в следващата фаза. Там се присъединяват единадесетте тима от елитната група в Европа. Те ще оформят нови четири групи от по четири тима, а първите два отбора от всяка влизат в елиминациите. Четирите тима, които спечелят четвъртфиналите в турнира ще вземат и квоти за световните финали в Москва през август, за където Русия има директна квота като домакин.

България няма да вземе участие в квалификациите за световния шампионат за втори пореден път, след 2019 година. Последното участие на родните национали в пресявките за шампионата на планетата е от 2016 година.