Новини
 

Втори успех в шампионата в чест на емигранти

В категория Клубни

Шампионът на България по плажен футбол Спартак Варна, записа втора победа в първенството по футзал на Варна, побеждавайки отборът на Феникси с 12:1.

Тимът на Спартак вкара осем безответни гола през първата част, а втората добави нови четири за крайния резултат. Във вратата на противника се разписаха всички полеви състезатели, като най-запомнящо се бе попадението на дебютиралия в състава Стоян Костов – Бърканичков, който първо показа няколко финта в стил Неймар, след което с бомбен шут опъна мрежата на съперника. Най-неприятният момент е поредната контузия на Валентин Колев – Багериньо, който напусна терена в края на срещата, след като до преди срещата лекуваше друга травма.

Играчите на Спартак посветиха втория си успех в шампионата на един от основателите и важни за клуба хора – Краси Кузманов. Румбата, както е по-известен той, замина на гурбет в чужбина и ще липсва много на тима. В тази връзка отборът добави към него и друг емигрант от състава, а именно Стоянчо Филев – Рънърса, който от известно време работи и играе в Германия. Въпреки, че липсата на Рънърса в игрови аспект не се усеща, съотборниците споделиха, че без него духа в отбора не е същия.

В останалите две срещи от кръга Гранд Про и МФК Тича не се победиха завършвайки 1:1, а Черно Море Мания стигна до успех с 5:3 над МФК МАГ.
В класирането лидер е тима на Черно Море Мания с 12т., следван от тимовете на МФК Тича и Гранд Про с по 7т. Спартак е на четвърта позиция със 6т., следван от Феникси с 3т. и отборите без спечелена точка МФК МАГ и Бултрас.

Състава на Спартак в срещата с Феникси
12. Добромир Господинов
31. Димитър Димитров
3. Пламен Цветков
4. Стоян Костов
5. Златин Жеков
6. Станислав Николов
7. Валентин Колев
11. Деян Митев
14. Веселин Геренски
18. Иво Мирчев
21. Христо Жейнов