Новини
 

Водещите държави започнаха активна подготовка за сезона

В категория Плажен футбол

Някой от най-добрите отбори в света вече стартираха целенасочената си подготовка за предстоящия сезон в плажния футбол. Въпреки сложната обстановка, свързана с пандемията и мерките в отделните държави, голяма част от водещите тимове пристъпиха към реализация на плановете си летните месеци.

Световният първенец Португалия се събра в края на януари за седмица на базата си във Фигейра да Фос, където проведе занимания. Селекционерът на тима Марио Наркизо повика доста нови имена за сбора, като в интервю подчерта, че ще и за в бъдеще ще разчита на някой от тях. Беларус също започна още през януари с лагер-сборовете си, като по традиция тимът бе две седмици в турския курорт Анталия. По план втората половина на февруари отново е планирано играчите на испанския треньор Нико да посетят Турция, като визитата им включва и няколко контролни срещи с местни отбори.

Русия и Испания също започват своята подготовка за предстоящия сезон. Домакините на световните финали се събраха в Москва, а селекционерът Михаил Лихачов включи 18 човека в групата, която ще се подготвя на супер модерната база на закрито в руската столица. Новият наставник на Испания Кристиян Мендес ще дебютира на поста си между 23-ти и 28-ми февруари в Тарагона, където очаква 20 състезателя за началото на подготовката на „ла фурия“.

Началото за рекордьорите по световни титли от Бразилия, бе белязано с преждевременно прекратяване на заниманията и разпускане на отбора, поради мерките в страната срещу корона вируса, но федерацията планира бързо следващите стъпки и тимът ще бъде събран отново в началото на март. Сенегал, Иран и Япония също вече направиха по един лагер-сбор през новата година, а Естония за поредна година ще се готви в залата за плажни спортове в Талин.