Новини
 

България срещу Норвегия, Дания и Грузия в ЕВРОлигата

В категория Плажен футбол

Националният отбор на България по плажен футбол попадна в една група с тимовете на Норвегия, Дания и Грузия в най-силния турнир на Стария континент – ЕВРОлигата.

Надпреварата, която ще се проведе за двадесет и втори път поред отново ще е по позната схема. Тимовете са разпределени в две дивизии, а отборите ще се борят за място на финалите в няколко предварителни групи от по четири тима.

„Трикольорите“ ни ще играят между 5 и 7 юли в португалския град Назаре. Именно там през миналата година те постигнаха исторически успех, печелейки кръг от надпреварата след успехи и в трите си мача – над Андора, Чехия и един от сегашните ни съперници Норвегия. Впоследствие възпитаниците на Симеон Христов стигнаха до третото място в Дивизия „Б“, надигравайки на финалите в Сардиния Англия и отново скандинавците.

Благодарение на изключително си представяне в последните няколко сезона „лъвовете“ бяха днес сред водачите при тегленето на жребия, което се случва за първи път в родната история на плажния футбол. 

Победителят в групата се класира директно за Суперфиналите, домакин на които отново ще е Португалия – град Фигейра да Фош. Вторият от предварителния поток в Назаре ще трябва да изчака развитието на останалите групи, за да разбере дали ще бъде измежду трите отбора с най-добри показатели, които също ще вземат квоти за финалния турнир през септември.

Ето и пълния жребий за турнира:

Назаре, 5-7 Юли
Дивизия А:
Група 1: Португалия, Швейцария, Украйна, Полша
Група 2: Испания, Русия, Азербайджан, Турция
Дивизия Б:
Група 1: България, Норвегия, Дания, Грузия

Катаня, 16-18 Август
Дивизия А:
Група 3: Италия, Беларус, Франция, Германия
Дивизия Б:
Група 2: Румъния, Сърбия, Гърция, Финландия
Група 3: Казахстан, Англия, Чехия, Холандия
Група 4: Унгария, Молдова, Естония, Литва