Новини
 

Бразилия шампион, Аржентина и Парагвай с квоти за Световното

В категория Футзал

Световният шампион Бразилия спечели квалификациония турнир в зона КОНМЕБОЛ за финалите на планетата по футзал през септември в Колумбия. Десет тима от Южна Америка спориха за трите квоти на континента в столицата на Парагвай, Асунсион. Освен победителите от Бразилия, място на Световното си запазиха и тимовете на Аржентина и домакините, които завършиха на второ и трето място в надпреварата.

Бразилия оглави класирането в предварителна група „А“ с четири победи срещу Венецуела, Еквадор, Перу и Парагвай. В другия поток Аржентина също записа четири успеха и завърши на първото място. В полуфиналите Бразилия не срещна трудности със състава на Уругвай и спечели с 4:1, а „гаучосите“ преодоляха изключително трудно домакините, като срещата и продълженията не излъчиха победител и се стигна до изпълнение на дузпи, в които Аржентина спечели с 3:2.

Финалният двубой премина под пълното превъзходство на Бразилия и шампионите на планетата спечелиха с 4:0. Фернандиньо даде аванс на „селесао“ в средата на първата част, а Батерия покачи само минута по-късно. В квая на полувремето Же направи аванса на отбора си класически, а през вторите двадесет минути Родриго само оформи крайния резултат в срещата.

Домакините от Парагвай спечелиха със 7:2 сблъсъка с Уругвай за третото място, който имаше особен заряд поради факта, че даваше право на победителя да вземе последната квота на континента за Световните финали в Коломбия през септември.