Новини
 

Бразилия спечели трофея в Южноамериканските плажни игри

В категория Плажен футбол

Световният шампион по плажен футбол Бразилия прибави още един трофей в богата си витрина. „Селесао“ триумфираха в турнира, който бе част от специализирани плажни игри на Южна Америка. В двубоя за титлата Бразилия буквално прегази Аржентина с 8:1.

В надпреварата по плажен футбол участие взеха 10 отбора. Бразилия не допусна поражение по пътя към златните медали, побеждавайки последователно отборите на Уругвай и Чили в предварителната си група, Колумбия на полуфинал и Аржентина на финала. На трето място се нареди Колумбия, която спечели спора за бронза срещу Парагвай.

Турнира бе и квалификация на зона Южна Америка за предстоящите първи световни плажни игри, които ще се проведат в Сан Диего през октомври. Финалистите Бразилия и Аржентина взеха директни квоти за финалите, а Колумбия ще играе бараж с заелия пето място в квалификацията от зона Европа, която ще се проведе в началото на месец май.

Плажните игри на Южна Америка се проведоха за четвърти път в 13 вида спорт, сред които освен плажен футбол бяха и вариантите на пясък на волейбол, тенис, хандбал и ръгби, както и няколко други атрактивни спорта.