Новини
 

Беларус и Полша обявиха амбициозни програми

В категория Плажен футбол

Подготовката за активния сезон в плажния футбол е в разгара си. Две от най-проспериращите държави в спорта – Полша и Беларус, обявиха своите програми за подготовка и участия в състезания през новата година, които са много амбициозни и показват желанието на страните непрекъснато да повишават нивото си.

Националният отбор на Беларус се събира тази събота (12 март) и заминава за десет дневен лагер в Санкт Петербург, където има закрита зала за плажен футбол. В началото на април на тима предстои да пътува за две седмици до Бразилия, където ще се проведе втория етап от подготовката на отбора, а през май е третия лагер-сбор вече в домашна среда. Стартът на шампионата на страната е планиран за началотo на май, а в началото на юни националния отбор отново се събира за заключителната част от подготовката си за участието в ЕВРО лигата. Предвидени са серия от контролни срещи, с които ще завършват всички лагер-сборове на тима. През месец юли ще се проведе международен турнир в Минск с участието на четири тима, а амбициите на тима са свързани с класиране и успешно представяне на Суперфиналите в ЕВРО лигата през август и Световните квалификации в края на септември.

Полският национален отбор започва своя път през 2016 година с подготвителен лагер в испанския курорт Коста Брава. Между 19-ти и 27-ми март „дружина полска“ ще проведе съвместна подготовка заедно с тима на Швейцария, която ще завърши с две контролни срещи между тях. Веднага след завършване на първия етап е предвидено участие в международния турнир на закрито в Санкт Петербург, а в края на април са предвидени и две контролни срещи срещу тима на Германия. В зависимост от програмата в ЕВРО лигата и разпределението на отборите в Дивизия А, Полша ще направи и още два лагера с контролни срещи, а целта е класиране на Суперфинал. Две седмици преди квалификациите за квоти на Световното тимът се събира отново, а задачата пред отбора е опит за спечелване на една от заветните четири визи за Бахамите.